Mitsubishi onthult nieuwe generatie auto’s in Tokio
23-10-2019

Mitsubishi onthult nieuwe generatie auto’s in Tokio

Op de Tokyo Motor Show heeft Mitsubishi flink van zich laten horen. Met drie nieuwe modellen, de Mi-Tech, Super Height K-Wagon en Engelberg Tourer, eist het Japanse merk veel aandacht op.

Mitsubishi maakte in Tokio bekend zich nog meer toe te leggen op elektrisch rijden, met de nadruk op plug-in hybride-aandrijving (PHEV). De lijn elektrische modellen wordt verder uitgebreid door meer variatie aan te bieden. Het doel van Mitsubishi is duidelijk: het merk wil marktleider worden in het PHEV-segment.

 

Opvallende verschijning

Mitsubishi zet zijn ambities kracht bij met de introductie van drie nieuwe modellen, waaronder het studiemodel Mi-Tech Concept. De Mi-Tech is een SUV-achtige buggy. Visueel gezien springt dit model behoorlijk in het oog. Wat opvalt zijn de zeer brede wielkasten, de extra grote wielen en de scherpe lijnen van de open carrosserie. De grille is fors en de koplampen zijn T-vormig. Ook bijzonder: de auto heeft geen deuren.

 

Ook onder de motorkap is de Mi-Tech Concept allesbehalve standaard. De auto wordt aangedreven door een elektrisch vierwielsysteem, met twee elektromotoren op de vooras en twee op de achteras. Volledig elektrisch is de conceptauto niet, want hij is daarnaast nog voorzien van een generator. En dat is geen conventionele benzinemotor, maar een gasturbine. Dit model is dan ook vooral een creatieve proefballon van Mitsubishi’s ontwerpafdeling.

Toekomstige Kei-car

Het tweede model dat Mitsubishi in Tokio voorstelde, en een die wel in productie opgenomen wordt, is de Super Height K-Wagon. Dit is volgens de fabrikant een voorbode van de nieuwe generatie Kei-car, zoals de compacte Japanse ‘mini’ auto’s genoemd worden. Het model richt zich op bestuurders die lange afstanden willen rijden en heeft door het hoge interieur een SUV-achtige uitstraling. De Super Height K-Wagon is voorzien van een krachtige motor met CVT-transmissie, waarvan verdere details nog ontbreken. De productieversie van de Super Height K-Wagon wordt al voor het einde van dit boekjaar uitgebracht.

Nieuwe generatie SUV

Mitsubishi’s derde nieuwigheid is de Engelberg Tourer, een studiemodel van de volgende generatie SUV. Dit model heeft een eigen 4WD plug-in hybride aandrijfsysteem (PHEV) en vierwielbesturing. Het batterijpakket is gemonteerd in de bodem in het midden van de auto. De elektrische zevenzitter heeft een actieradius van meer dan 70 kilometer; met een volle tank benzine is de actieradius 700 kilometer.Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor de verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen