Dendo Drive House: slim energie genereren en gebruiken
08-04-2019

Dendo Drive House: slim energie genereren en gebruiken

Mitsubishi Motors zet een belangrijke stap in de richting van duurzame mobiliteit. Onder de noemer DENDO DRIVE HOUSE komt de Japanse fabrikant met een slim accupakket voor in huis.


Mitsubishi kijkt verder dan elektrisch rijden en plug-in hybrides. DENDO DRIVE HOUSE gaat je auto, huis en het elektriciteitsnet zo aan elkaar koppelen dat er een slim ecosysteem ontstaat. Het systeem kan energie opwekken, opslaan en verdelen, zodat je het niet alleen kunt gebruiken voor het opladen van je auto, maar ook in huis.

DDH bestaat uit een bi-directionele lader, zonnepanelen, een thuisaccu en een Home Energy Management System (HEMS) en maakt gebruik van de bi-directionele laadmogelijkheid van de Outlander PHEV. De Outlander PHEV kan namelijk ook energie terugleveren en dat is vooral handig in het geval van een stroomstoring.

Kortom: je gebruikt zonne-energie om de accu's van het DENDO DRIVE HOUSE op te laden. Vervolgens kun je die energie gebruiken om je auto op te laden of thuis te koken, televisie te kijken of de was te doen. Hangt je Outlander PHEV aan het netwerk, dan wordt ook de energie in de accu's van de auto gebruikt voor allerlei taken in huis.

DENDO DRIVE HOUSE is op aanvraag beschikbaar bij Autobedrijf Kreijne in Amersfoort en Hilversum. 


Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor de verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen