Vernieuwde Mitsubishi ASX debuteert in Genève
13-02-2019

Vernieuwde Mitsubishi ASX debuteert in Genève

Mitsubishi is klaar voor de lancering van de vernieuwde ASX. De compacte SUV beleeft zijn wereldpremière op de 89e Autosalon van Genève.

 
Sinds de lancering van de Mitsubishi ASX in 2009 zijn er wereldwijd ruim 1,3 miljoen exemplaren verkocht. Niet zo gek dus dat Mitsubishi er alles aan doet om ook de opvolger tot een succes te maken. De volgende generatie werd onder het motto 'robust & ingenious' onder handen genomen en het resultaat mag er zijn.

De Mitsubishi ASX is een compacte SUV, gemaakt voor de stad. Zijn veelzijdigheid maakt hem geschikt voor uiteenlopende activiteiten, van dagelijks gebruik tot het beleven van spannende avonturen. Dankzij het compacte, lichtgewicht koetswerk en de kenmerkende overzichtelijkheid van een SUV is de Mitsubishi ASX een wendbare en eenvoudig te manoeuvreren auto.

Voor de Europese markt wordt de vernieuwde ASX geproduceerd met de 2.0-liter MIVEC2 benzinemotor, in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of automaat met zestraps Sport-modus. Daarnaast is de ASX leverbaar met twee- of vierwielaandrijving. Ook biedt de ASX extra zekerheid en veiligheid, onder meer dankzij de geavanceerde impact-absorberende RISE-carrosserie en het automatische remsysteem Forward Collision Mitigation.

Sterk vernieuwd design
De nieuwe ASX oogt verfijnd en onderscheidend, terwijl de onmiskenbare, robuuste Mitsubishi-uitstraling is behouden. Het frontdesign is een evolutie van de Dynamic Shield-ontwerptaal. De hoekige, horizontale en verticale lijnen van de grille en de skidplate onder de voorbumper zorgen voor een krachtige, robuuste uitstraling. De nieuwe vormgeving omvat een langere motorkap en zorgt daarmee voor een krachtiger ogend front. De opvallende led-verlichting, met richtingaanwijzers en mistlampen op de bumperhoeken, benadrukt Mitsubishi’s merkidentiteit aan de voorzijde.

De ASX is aan de achterzijde voorzien van led-verlichting in een scherp design. Het geeft de SUV een krachtige uitstraling die extra wordt benadrukt door de skidplate onder de achterbumper. De vernieuwde ASX wordt leverbaar in de levendige, diepe carrosseriekleur ‘Red Diamond’, het sportieve en energieke ‘Sunshine Orange’ en het chique ‘Oak Brown’.

Verbeterd infotainmentsysteem
Het infotainmentsysteem Smartphone-link Display Audio is verbeterd en biedt nu nog geavanceerdere connectiviteit. Het schermformaat is vergroot van 7 naar 8 inch. De topuitvoeringen worden uitgerust met een TomTom-navigatiesysteem, waarbij real-time verkeersinformatie kan worden opgehaald via de internetverbinding van een aangesloten smartphone.

Binnenkort wordt een applicatie gelanceerd die op basis van voertuiggegevens de resterende brandstofvoorraad controleert en navigatie-instructies naar het dichtstbijzijnde tankstation biedt. Ook geeft die adviezen over de optimale onderhouds- en inspectie-intervallen.


Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken