Mitsubishi Eclipse Cross viert eerste verjaardag, eind 2019 update
25-01-2019

Mitsubishi Eclipse Cross viert eerste verjaardag, eind 2019 update

De Mitsubishi Eclipse Cross viert zijn eerste verjaardag en heeft een succesvol debuut achter de rug. De teller staat inmiddels op dik 80.000 verkochte exemplaren en eind 2019 volgt zelfs alweer de eerste update.


De Eclipse Cross is een strakke SUV die qua looks zeker wat wegheeft van een aantrekkelijke coupé. Het design valt in de smaak, want uit klantonderzoek blijkt dat kopers 'm vooral daarom verkiezen boven andere auto's in dit segment. Maar dat betekent niet dat Mitsubishi stil zit en puur naar de verkoopcijfers kijkt.

Eind 2019 voeren de Japanners een aantal interessante vernieuwingen door. Zo is de 2WD-variant vanaf dan uit te rusten met Active Yaw Brake Control. Dit systeem zorgt er kort gezegd voor dat de auto nog beter naar jouw input luistert, waardoor 'ie stabieler in de bochten ligt en meer grip heeft.

Ook nieuw: 16-inch lichtmetalen velgen en Mitsubishi Connect. Zo kun je via je smartphone de lichten aan- en uitzetten of de deuren vergrendelen, ook als je aan de andere kant van de wereld bent. Wij vinden het verder vooral erg lekker dat je de auto vooraf kunt voorverwarmen, zodat je in de winter niet in een ijskoude Eclipse Cross hoeft te stappen.

"De Eclipse Cross is in meerdere opzichten onderscheidend in het compacte SUV-segment", zegt Yuichiro Hayashi, Chief Product Specialist. "De coupé-achtige vormgeving wordt gecombineerd met de kenmerkende SUV-functionaliteiten en rijeigenschappen van Mitsubishi Motors, wat resulteert in een stijlvolle, robuuste auto met een prettig rijgedrag. Het mondiale succes is het bewijs dat het voertuigconcept aanslaat bij klanten over de hele wereld."


Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken