Marcel van den Bos opent Mitsubishi Modelauto Museum
16-01-2019

Marcel van den Bos opent Mitsubishi Modelauto Museum

Als Mitsubishi-dealer begrijpen we de passie voor alles wat met dit merk te maken heeft maar al te goed. Voor Marcel van den Bos begon het allemaal op 8-jarige leeftijd. Inmiddels is hij 46 en heeft hij een museum gevuld met 4.800 Mitsubishi's.


Van den Bos is verzamelaar van Mitsubishi-schaalmodellen, zo laat hij weten in gesprek met Tubantia. Hij heeft er inmiddels dus zo'n 4.800, die hij verzameld heeft in zijn museum in Borne: het Mitsubishi Modelauto Museum. De meeste auto's komen uit Japan, waar hij contact heeft met een andere verzamelaar. Zo komt Van den Bos aan items die hier niet te verkrijgen zijn, terwijl hij op zijn beurt weer spullen heeft die in Japan niet te vinden zijn.

Wie het museum in Borne bezoekt, krijgt een mooi overzicht van de geschiedenis van het merk. Jongeren zullen vooral de auto's uit The Fast & Furious herkennen, rallyliefhebbers lopen warm voor de Lancer en mensen als Van den Borne zelf kunnen genieten van de echte klassiekers. Schaalmodellen in die laatste categorie zijn het moeilijkst te vinden, omdat het soms gaat om auto's die hier niet eens te koop waren. 
 


Maar hoe is het idee ontstaan om die enorme verzameling in een museum open te stellen voor de rest van de wereld? “Ik vond het zonde dat mijn verzameling voor het grootste deel in dozen zat. Het leek mij mooi om mijn verzameling aan andere geïnteresseerden te kunnen tonen en zo ontstond het plan voor een museum", vertelt Van den Bos daarover. 

Aankomende zaterdag wordt het museum officieel geopend. Wil je het daarna bezoeken, dan kan dat op afspraak door een mailtje te sturen naar vandenbosmarcel@gmail.com. En mocht je nog een interessant Mitsubishi-item hebben liggen: "Een echte verzamelaar heeft nooit genoeg. Dus als iemand nog iets van Mitsubishi op zolder heeft liggen: gooi het niet weg maar neem alstublieft contact met mij op."


Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken