Wereldwijde lofbetuigingen voor Mitsubishi Outlander PHEV
10-12-2018

Wereldwijde lofbetuigingen voor Mitsubishi Outlander PHEV

Terwijl de Mitsubishi Eclipse Cross de afgelopen weken meerdere onderscheidingen in de wacht sleepte, blijft ook de grotere Mitsubishi Outlander PHEV de prijzenkast vullen. In de eerste plaats won de SUV in de categorie 'alternatieve aandrijving' bij de 2018 OFF ROAD Awards van het bekende Duitse magazine.


Iets zuidelijker slaagde de bekende Zwitserse 'hyper-miler' Felix Egolf erin om met een Outlander PHEV een afstand van maar liefst 801,1 km af te leggen op een enkele batterijlading en een enkele tank benzine. De route liep van Rothenburg via Salzburg naar Samnaun. Het hoogteverschil bedroeg maximaal 6.000 meter - typerend voor de uitdagende rijomstandigheden in Zwitserland - en de reis eindigde met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 5,47 l/100 km en een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1,21 kWh/100 km. Daarbij werd 60% van de route volledig elektrisch afgelegd. 

Green SUV of the YearTM 2019
Tijdens AutoMobility LA op de Los Angeles Auto Show werd de Mitsubishi Outlander PHEV onderscheiden voor zijn toonaangevende milieuprestaties tegen een betaalbare prijs. "SUV-rijders willen steeds efficiĆ«nter en milieuvriendelijker rijden, zonder in te leveren op het gebied van stijl, gemak en rijgedrag dat verwacht wordt van een SUV", aldus Ron Cogan van Green Car Journal. "Met zijn parallel-geschakelde plug-in hybride aandrijflijn, volledig elektrische rijmodus en exceptionele SUV-functionaliteiten voldoet de Mitsubishi Outlander PHEV ruimschoots aan alle eisen. Het is de verdiende winnaar van de Green SUV of the YearTM 2019-verkiezing." 

De Green Car AwardsTM van Green Car Journal zijn uitgegroeid tot een toonaangevende erkenning op het gebied van van milieubewuste voertuigen en fabrikanten in de automobielindustrie. 


Terug naar vorige pagina

Bekijk ook eens onze andere merken